Tuesday, October 24, 2006

бетон бенетон

posted under by Yocca | Edit This

...това е подаръка на зироу за рд. то му..А4 формат. Утре 25 ще се презентирам в червената къща...заедно с 2 кураторки от мацедония..един италианец и няква мацка ще завършат с театрална миниатюра..събитието е от 19ч. ! тук инфо на фестивала..

Sunday, October 22, 2006

маунтни тоя маутиин

posted under by Yocca | Edit This
тюх....ясну..няма да е болен президент (изумена съм колко хора се довериха на този индивид)..ама и за гоце няма да гласувам..може да бил умен, но е комунист..и дядо ми беше голям директор в партията..ама на.. накрая като почнаха безцеремонно да си разпределят общите блага..той се възмути, опълчи..и оттегли..сега инак шях да шляпам с яхта по дунава..а не да си кова сал.
ходих на седемте рилски езера. и понеже съм плющялник ми се отдаде възможност сама да си набера гъбки. помощника на хижаря на 7-те рилски езера се престара в усърдието си по изчистването на ненужни елементи...изхвърли ми първите две гъбки, които временно бях сложила настрана + една великолепна серия от рисунки..аз вс ма фриенд...в/у амбалаж. гледаха се ту от едната страна..ту от другата напъпляха нови видения..както и да е. влязохме в играта супер марио..катерихме се..скачахме от камък на камък..прескачахме потоци..гъбйете чак накрая ги намерихме къде са в изобилие..но трябваше да бързаме да си ходим..понеже слънцето се изтърколи по небослклона неусетно..и няма да има за зимата. останах без въздух..туй дишането още го усвоявам..и фаските си казват думата...
тюх..тюх..тоз народ..не желязо..ам вол..да ти е мило и драго да го бучиш на кол.

Wednesday, October 18, 2006

къртим..носим..извозваме

posted under by Yocca | Edit This
..разцепвам секундата и питам колежките- е добре г-жа С.С. как изглежда?...едната ми отговаря: ами руса, късопостригана, ниска и с голямо дупе, аз ги забелязвам тези работи. питам др. колежка, тя- ами с къса коса и амиии..с налудничев поглед. залепям се плътно до др. колежка моника, която винаги е източник на инф. и лекцее. срещаме се с въпросната г-жа. С.С, която нямя нищо общо с описанията и проведохме следния разговор:
-..значи вие сте Иглика..!?
аз не смъквам очилата си загадъчно..отговарям:
- радвам се да се видим най-накрая ..8Е
-да, проведохме доста "напоена" кореспонденция...
странно с какво ли, но е факт, че си разменихме 12 мейла преди да успеем да се срещнем...лек смут и за да се защитя почвам да и рецетирам стихотворението "тигър" на уилям блейк...понеже темата е за него.
- добре, добре, ето ти книжката(вътре 6, но да не се заблуждавате)...аз трябва да тичам.
- а портокола, веселка (секретарката) каза, че няма да мине без да внесете и там.
- сега нямам време..
- много ми е важно тази седмица да стане, понеже не съм заверила семестъра и няма да мога да гласувам с книжката си в сф. !
- запръв път виждам някой ентусиазиран да гласува. ти за кого имаш намерение..
- за беронов ест, искате гоце и болен на балотаж, та да трябва да гласуваме за първанов еле болен президент?
...връщам се вкъщи и що да видя..вратата разбита..и запечатана от полицията. тук е ставало йекшън...влизам и гледам всичко изтърбушено...планини от дрехи..класиката да търсиш пари под дюшека и нея я бяха приложили. пари няма..също и лекарства. тилифона ми го няма..но очебийното и най-важното..компа ми е тук!..съседите са ги усетили и ония духнали..мамка им наркоманска, може и от ромския контингент да са били..незнам и никой не знае...а майка ми..каза...горкичките.

Saturday, October 14, 2006

He is all for fair fair

posted under by Yocca | Edit This
попаднах отново на блога на kaladan http://www.kldn.net/..иде реч за забавната кампания "пиратството ограбва" на министерството на културата..която няма наистина как да не сте забелязали.
лятото имаше в русе конкурс за плакат на същата тема...веднага се възползвах да саботирам кампанията и след дълъг и забавн разговор с баща ми по темата..реших да изобразя дядо господ и неговите произведения- адам и ева със знака "запазена марка" на задника на ева и на рамото на адам..отгоре гениалния лозунг на тате "He is all for fair fair"..Той- Дядо Господ е изцяло за честно тържище..хехе..т.е..Той предлага на пазара своята пантентована стока..и какво правим..?!. журито не схвана шегата..и се опасявам, че дядо господ го нарисувах с малко пиянски поглед..та по-скоро мязаше на дионисий..бас държа, че участниците в конкурса бяха използвали нелегален софтуер..и най-оригинални бяха най-младите участници. а баща ми обезумя и докато будувах цяла нощ в експерименти с лилавото и зеленото..той ставаше през 15 мин до ми сподели новата си визия по темата..която му се е присънила :Е...незнам дали съм ви споменавала вече за това...плаката е в русе :]

Tuesday, October 10, 2006

мм

posted under by Yocca | Edit This
...върнах се в (д)русе за пореден път да си оправям документите..и там отново на моето легло сънувах безумни сънища..
...намирам се на скали заобиколени от вода..има още едно момиче..има и шестима мъртъвци- одавници...младежи, от нашите...раниците им са наредени една до друга зад една скала...чудя се да ги отворя ли или направо на близките им да ги предам. катеря се по скалите и се подхлъзвам...вися...идва онази девойка..и О..това е тя.. злокобие..виновна е за тяхната смърт..вероятно и за моята идваща..иска да отлепи пръстите ми...изпитвам гняв..озовавам се във водата и в такива моменти гледаш дявола в лицето и го хващаш за ушите- самообладание. после бродех с някакъв мъж и изкупвах някаква вина..толкова време бяхме заедно, че щеше може би да стане въпрос за женитба...но това също бе уловка. събудих се..отново бях сънувала онзи тип сънища, които са толкова силни, защото отново съм у дома.
ПОЛИТИКА
...попитах баща ми...искам да ми кажеш всичките си аргументи по въпроса за Костов..защото ми е мъчно, че такива умни приятели, които познавам гласуват по безумени приумици..ту за царя..за комунистите..та дори и за атака...а по-досадното е, че твърдят, че дори няма смисъл да се гласува, понеже нямало разлика м/у мошенничеството им..а като им спомена за костов..дори не искат да чуват.
тате...-...след като е логично, че такъв режим като тоталитарния вече не може да функционира и се разпада..имаме огромен външен дълг и Безумна, изоставаща технологично система..комунистите сами си правят преврат...след което в множеството партии потърсват убежище всякакви агенти от прословутата държавна сигурност...(заради което и още не са отворени)..<>.в началото на промените майка ми както ми разправя, заедно с помаците били усилени активисти и свидетели как комунистите изхвърлили чували с бюлетини, заради което заслужавали да ги обесят (по това време се преместихме в Смолян, заради хлора). следва правителството на филип димитров до 1994...йе идва яркия момен с жан виденов...когато инфлацията достига 3 000 процента, не защото бил глупав, ами защото мафиотите искали манги за да обезценят големите си заеми. идва костов и той въвежда валутния борд и връзва леха за марката..стъпки към евро съюза..нато...стъпва и на врата на мутрите и затова те се видели в чудо и "поканили" царя да дойде да вземе земи и чудеса в замяна на отстраняване на костов..а също нагло и безочливо със средствата на медиите въвляки костов в необстоятелствени, недоказани все още правно, компромати. та въпросните агенти плъзнали като паразити и изтръпнали като трътки от очакваното отваряне на прословутите досиета. сега говорят- здравей европейски съюз..а по времето на костов са били против...включително и за македонския проблем (югославия). Йе агент Гоце (Първанов) ще ви говори.."ТРУДНО Е"..и как няма да му е трудно...а последното правителство сещате ли се как се сформира...а тоз народ сеща ли се въобще вчера какво е ял?

Monday, October 09, 2006

транспондер

posted under by Yocca | Edit This

...тази картинка бе за последната тема на списание "едно"..но като я оцветих стана толкова злобна, че реших да потърся др. решение и участвах със снимка. ще покажа и някой др. скици..които съм надраскала последно време...
на кратко...ходихме на р.д. на ди. и се получи доста добро парти...по едно време един приятел ми извади някакви банкноти, защото искал да притежава мои работи..аз му викам..ти дан си се напил...но в последствие той се сдоби с 2 платна..а аз с кинти.. на единя доста експериментален подарък на д. и написахме.."игри на съдбата..на майка ти в устата"..хубава фраза. хората се развихриха и целия коридор се нашляпа с надписи и драсканици...после д. боядисва..
поредната простотия която направих бе да си загубя международния паспорт..което вероятно може да ми коства едно ходене до полша..5 лични карти имам..тате каза, че ще ме помислят или за малоумна еле, че търгувам с документи...просто нямаше думи...докато левитирах между районните за да се предам сама..но никяде не ме взеха на сериозно..попаднах в музея земята и хората, където имаше изложение на кристали. купих си яспис...той предпазвал от зверове в гората..съхранявал личната независимост..йе усилвал вниманието и помагал при експериментална работа..това в последствие го научих..просто бе мн. красив гердан.
бяхме и на парте в шугър, бейби..на 5 г. порну би пи ем..там ма фриенд ойо веджейства..и го споменавам, защото използва софтуера fluxus , който манипулира едновременно музика и визия, което ме интересува...
на следващия ден се озовах на рали пистата в самоков..мотористите трудно се различаваха от кал и само по "транспондерите" можеше да се отчете какво е класирането. внезапно се почувствах зле и оглупяла от последните дни на забавления..че не се успокоих докато не си набавих малко храна за ума..въпреки, че картините в главата ми бяха много интензивни и непосредственото и ярко общуване, сливане с живота остави в мен за пореден път чувсвото за магия. но незнам сега ишиаса лйе ме боли или бъбреците..

....горе..ма фриенд хленча..който вече е сериозен човек с дете..един великолепен екземпляр.


горе...пацо гйона..не е довършена рисунката..но смятам, че съм го уловила.:]

това пак не е довършено...но имам др. работа. тук са дакела франко и някой приятели на едно градинско парти..целта бе да изобразя анимационния филм, в който се бяхме вкарали.

....и тук иво, който монтира нашия филм с главна роля на пластмасовия манекен шърли, който запалихме...двата диска са част от интериора ми..един красив билюр и два диска..отразяват красиво светлината.

Monday, October 02, 2006

врътки

posted under by Yocca | Edit This


фотото ми пак се счупи и няма как да ви покажа зелено-лилавото ми око...но ето две забавни снимки, на които наистина не приличам на себе си. на летището.

Sunday, October 01, 2006

грим

posted under by Yocca | Edit This
събуждам се със синьо око..снощи гледам един гербер..не мирише..за нищо не става..и го отхапах..и тогава онази жена откачи и ми вкара порция агресия в лицето ..изумих се..туй било цвете от любимия и..после потичахме..ловко и се изплъзвах, но е то, че и върху плътта ми е оставила дири от грозните си нокти..то ни бе любов..ни бе чудо...казах и, че аз съм цветето понеже се казвам Иглика, а тоз гербер не мирише и дори и за ядене не става..но тя не схвана шегата и почна да се мята, а от устата и бълваше пяна и думи, които не приличат на една дама..на такива никакви цветя не им се полага..и е клише, но са си за саксии..