Monday, June 19, 2006

LSDP..на шапката на иво- трип парти

posted under by Yocca | Edit This



тази картинка направих скорострелно с цел да покажа на клипче аджеба какъв е творческият ми процес. заснех как от паркета изваждам образ, прекопирвайки го на плака, после у компйотъра, пък и ъ фотошопа и накрая изграждайки го в 3D вариант у блендера...но само главата на котката..защото беше вече 5 ч. сутринта. с това клипче отидох не да си взема изпита по неконвенционални форми, ами да покажа отношение. можех да го взема ако бях описала проекта в 10 листа, но нямаше време. пихме по една водка с преподавателят ми орлин..зарибявах го за обновление на училищните постановки..оупън сорс..блендер..и..т..н. и аз завчесах завчас навпред към следващият проект...а т.е. не да цикля паркет, ами да се проектирам в китния, любим, старопрестолен, прелестен град велико търново. за мен бе зареждащо да се рея в това приключение, а целта бе форум за 3D артисти (3dbg.com, blender.cult.bg).. та накрая и малко за Max/MSP..като тук е моментът да ви уведомя за интересни предстоящи събития ъ и цвъ. напълнихме комбето с колони..миксер..иво..бенджамен..чанти, от които една падна на врата на бендж, защото йойо имал книжка от 15 г...но сега се учел да кара..и през цялото време гледах как се опитвахме да захапим мантинелата..но усилено се успокоявах гледайки и плъзгайки мисълта си в пейзажа..най обичам да чувствам как с боси крака се движа въртеливо по асвалта..и др. такива летежи. пристигнахме живи и здрави и се настанихме в една прекрасна стара, синя къща(всичките маймуни дето бяхме там имахме за съквартирант един иракчанин художник към 40-50 с едно младо 19 г. гадже..изискан и интересен човек). в читалището където се провеждаха презентациите веднага се захванах да помогна с каквото мога..а то не бе много, но от сърце..написах една бележка..оползотворих 6-7 талона за бира..и размахвах ръце и крака във въздуха за раздвижване на атмосферата :Е

...презентациите бяха вдъхновяващи..а нашия приятел бенджамин показа и най-вълнуващият за мен момент- гейминг енджийнйенга за блендер...която програма за тези които не знаят е с отворен код..безплатна и невероятно за възможностите си само 8 МБ...blender.org.
бенджамин е американец, който знае доста добре бг..понеже имал приятелка бг..5 г...той е тук..субсидиран за обмен на инф..забавно е с него да се общува, защото влиза в театрото, а и показа доста добри творчески неща..човекът с изопнатата гримаса на долната снимка...появи се и др. чужденец- венс..франсе, който ще обяснява за Max/MSP отново в петък...тогава някои каза АЙДЕ ДА ИДЕМ ДА ИДЕМ (ядем) и презентацията му не продължи задълбочаващо....потрещяхме ест. и се прибрахме в сф..заредени с ентусиазъм за нв.нчн.



1 коментара

Make A Comment